Aloda
dawkowanie: 0,6-1,0 %
pakowanie: worki 25 kg


ciasto słodkie drożdżowe  
10 kg mąka pszenna typ 500 (550) czas mieszania:
5,5 litra woda 4-5 minut wolno, 4-5 minut szybko
0,5 kg drożdże czas spoczynku: 15-20 minut
0,12 kg sól temperatura ciasta: 27 - 28oC
1,50 kg margaryna fermentacja w garowni:
1,00 kg cukier czas: 40-50 minut
0,10 kg "Aloda" temperatura: 35oC, wilgotność: 75 %
0.15 kg rodzynki temperatura pieczenia: 190 - 200oC
0,005 kg aromat cytrynowy waga presy: 2,1 – 2,4 kg
--------------------------------------- czas wypieku: ok. 12 minut
razem: 18,875 kg  


Z wymienionych składników przygotowujemy ciasto
o średniej konsystencji. Rodzynki dodajemy na końcu mieszania. Formujemy ciasto w dowolne kształty smarując jajkiem, pieczemy przy otwartym lufcie bez zaparowania.

Atina
dawkowanie: 0,7 - 1,0 %
pakowanie: worki 25 kg



Navita
dawkowanie: 0,8-1,0 %
pakowanie: worki 25 kg


Copyright ©2021 Bionat.pl, Wszelkie Prawa Zastrzeżone
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem